FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za "Gavelline večeri" izabrano 12 predstava

ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Festivalsko umjetničko vijeće"Gavellinih večeri" s predsjednikom akademikom Nikolom Batušićem načelu prihvatilo je program od 12 predstava te kazališne manifestacijekoji je predložio izbornik Boris B. Hrovat, izvijestilo je danaskazalište "Gavella".
ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Festivalsko umjetničko vijeće "Gavellinih večeri" s predsjednikom akademikom Nikolom Batušićem na čelu prihvatilo je program od 12 predstava te kazališne manifestacije koji je predložio izbornik Boris B. Hrovat, izvijestilo je danas kazalište "Gavella".

Jubilarne 20. "Gavelline večeri" održat će se od 17. do 20. listopada, pod nazivom "Užitak u kazalištu".

Za ovogodišnje "Gavelline večeri" izabrane su predstave "Glorija" Ranka Marinkovića, u produkciji zagrebačkoga HNK i režiji Božidara Violića; "Libertinac" Erica Emmanuela Schmitta, u produkciji splitskog HNK i režiji Tomislava Pavkovića; "Galeb" Antona Pavloviča Čehova, u produkciji riječkog HNK Ivana pl. Zajca i režiji Jagoša Markovića; "Cyrano de Bergerac" Edmonda Rostanda, u produkciji osječkog HNK i režiji Zlatka Svibena; "Opera za tri groša" Bertolta Brechta i Kurta Weilla, u produkciji varaždinskog HNK i režiji Petra Večeka; "Višnjik" Antona Pavloviča Čehova, u produkciji Kazališta Virovitica i režiji Dražena Ferenčine; "Ljubovnici" nepoznatog autora, u produkciji dubrovačkog Kazališta Marina Držića i režiji Vanče Kljakovića; "Ana Karenjina" Lava Nikolajeviča Tolstoja, u produkciji Zagrebačkoga kazališta mladih i adaptaciji i režiji Vasilija Senjanina; "Murlin Murlo" Nikolaja Vladimiroviča Koljade, u produkciji zagrebačkoga Teatra ITD i režiji Dražena Ferenčine; "Mockinpott" Petera Weissa, u produkciji zagrebačkoga Gradskog kazališta Komedija i režiji Ozrena Prohića, "Afera" Fadila Hadžića, u produkciji zagrebačkoga Satiričkog kazališta Kerempuh i režiji Roberta Raponje te "Ptičice" Filipa Šovagovića, u produkciji zagrebačkoga Gradskog dramskog kazališta "Gavella" i režiji Ozrena Prohića.

Na kraju festivala prosudbeno povjerenstvo dodijelit će nagradu za najbolju predstavu u cjelini, koja će nositi ime Branka Gavelle, utemeljitelja zagrebačkoga dramskog kazališta koje je lani proslavilo 50. obljetnicu rada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙