FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Filmski Festival "Libertas" od 26. do 30. kolovoza u Dubrovniku

ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Prvi međunarodni filmski festival"Libertas", na kojem će se predstaviti nezavisni cjelovečernji,dokumentarni i kratki filmovi iz cijelog svijeta, održat će se od 26.do 30. kolovoza u Dubrovniku.
ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Prvi međunarodni filmski festival "Libertas", na kojem će se predstaviti nezavisni cjelovečernji, dokumentarni i kratki filmovi iz cijelog svijeta, održat će se od 26. do 30. kolovoza u Dubrovniku.

Filmski festival "Libertas" zamišljen je kao odgovor na potrebe stranih producenata i distributera za novim lokacijama i festivalima, izjavila je danas na konferenciji za novinstvo u Zagrebu direktorica Festivala Mirjana Pećina.

Smatra kako će nakon Toronta, Venecije, Cannesa i Berlina filmski festival u Dubrovniku, s obzirom na mjesto i vrijeme, biti izvrsno osvježenje te "regionalna platforma za distribuciju filmova i uspostavu suradnje".

Filmski festival "Libertas", projekt istoimene dubrovačke neprofitne udruge, počinje 26. kolovoza premijernom projekcijom filma "Night Watch" (Noćni nadzor) redatelja Timura Bekmambetova u Kazalištu "Marina Držića". Osim toga najavljena je i premijerna projekcija "Dark Water" (Mračne vode) brazilskoga redatelja Waltera Sallesa.

Prikazani filmovi natjecat će se za jednu od festivalskih nagrada - za najbolji igrani, dokumentarni i kratki film te nagradu publike za najbolji igrani film. O nagradama odlučuje međunarodni ocjenjivački sud u kojem su ovogodišnji oskarovac i producent filma "Million Dollar Baby" Tom Rosenberg, direktor programa filmskih festivala Sundancea i CineVegas Trevor Groth, glavni urednik losangeleskog izdanja svjetskog filmskog lista Screen International Mike Goodridge te dvoje hrvatskih filmskih stručnjaka.

Direktor programa ovogodišnjeg filmskoga festivala "Libertas" mladi je filmski entuzijast Kevin Lau, savjetnik programa na filmskim festivalima Sundance i CineVegas.

Projekcije će se osim u Kazalištu "Marina Držića" održavati unutar zidina, u tvrđavi Revelinu te kinu "Slobodi".

(Hina) pp/xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙