FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Festival plesa i neverbalnog kazališta "Svetvinčenat" od 22. do 27. srpnja

ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Međunarodni festival plesa ineverbalnog kazališta "Svetvinčenat" održat će se od 22. do 27. srpnjau istoimenu istarskom gradiću, rečeno je na današnjoj konferenciji zanovinare.
ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Međunarodni festival plesa i neverbalnog kazališta "Svetvinčenat" održat će se od 22. do 27. srpnja u istoimenu istarskom gradiću, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Umjetnička ravnateljica Festivala Snježana Abramović najavila je nastupe vrhunskih plesnih umjetnika iz Francuske, Italije, Izraela, Slovenije i Hrvatske, koji će se predstaviti sa suvremenim plesom, uličnim teatrom, cirkuserijama i performansima.

Svaki će se dan na nekoliko gradskih prostora izvoditi dva do tri programa, a ishodišna im je točka pokret. U tijeku festivala bit će prikazano 12 predstava, rekla je Abramović.

Šesti festival otvara predstava "Mozart - hype as I wanna be" slovenskog koreografa Iztoka Kovača i njegove međunarodne plesne družine En-Knap. Također, posjetitelji će vidjeti nezavisne izraelske koreografe, talijansku art-cirkuseriju plesnog kazališta Kataklo, Zagrebački plesni ansambl, Studio za suvremeni ples i druge zanimljivosti za ljubitelje umjetnosti pokreta.

Osvrnuvši se na prošli festival, Abramović je podsjetila kako je publika u Svetvinčentu vidjela pedesetak suvremenih svjetskih predstava.

Ovogodišnji će festival popratiti i poučan dio s umjetničkim radionicama i okruglim stolovima.

(Hina) xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙