FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zatvoren 45. Međunarodni dječji festival u Šibeniku

ŠIBENIK, 2. srpnja 2005. (Hina) - Zastava 45. međunarodnog dječjegfestivala spuštena je večeras na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku, advotjedni festivalski program završio je folklornom priredbom "Ruku za ruku", u kojoj su nastupila kulturno-umjetnička društva iz svihdijelova Hrvatske.
ŠIBENIK, 2. srpnja 2005. (Hina) - Zastava 45. međunarodnog dječjeg festivala spuštena je večeras na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku, a dvotjedni festivalski program završio je folklornom priredbom "Ruku za ruku", u kojoj su nastupila kulturno-umjetnička društva iz svih dijelova Hrvatske.

U programu koji je uredila poznata hrvatska etno-pjevačica Lidija Bajuk , na Ljetnoj pozornici između katedrale svetog Jakova i Gradske vijećnice, Šibenčanima su se predstavili kulturno-umjetnička društva "Zvir" iz Donjeg Jelenja na Grobničkom polju, "Kolo" iz Donje Bebrine u Brodskom Posavlju, "Metković" iz Metkovića i "Bedem" iz Grebaštice.

Na ovogodišnjem Međunarodnom dječjem festivalu, koji je počeo 18. lipnja, sudjelovalo je oko 1.500 umjetnika iz Hrvatske i 14 zemalja svijeta. Oni su nastupili u 112 različitih dramskih, lutkarskih, glazbeno- scenskih, filmskih, literarnih i likovnih programa.

Na festivalskim pozornicama predstavila su se, uz ostale, kazališta i scenske skupine iz Italije, Brazila, Indije, Kanade, Irske, SAD-a, Latvije i Izraela.

U radu festivalskih dječjih radionica prvi put su, osim šibenske, sudjelovala i djeca iz Rijeke i Milana, a posebna radionica organizirana je ove godine za djecu s posebnim potrebama.

Danas, posljednjeg festivalskog dana, Udruga osoba s cerebralnom paralizom "Srce" iz Splita nastupila je u Šibenskom kazalištu u predstavi "Podignimo jedro" redateljice Dijane Gerić.

Ravnatelj Šibenskog kazališta i Međunarodnog dječjeg festivala, Dragan Zlatović, istaknuo je večeras kako je šibenski Festival "u svom 45. izdanju napravio iskorak u programskom smislu, što potvrđuju reakcije kritičara i novinara koji su pratili festivalske priredbe".

Dodao je da u Šibeniku nema krize publike, pa su za većinu predstava ulaznice prodane još u pretprodaji, a za mnoge se priredbe na Ljetnoj pozornici i u Šibenskom kazalištu tražila karta više.

"Dolazak djece iz Milana i Rijeke koja su sudjelovala u festivalskim radionicama predstavlja začetak kulturnog dječjeg turizma. Direkcija Festivala i idućih će godina nastojati za vrijeme trajanja festivalskih priredbi privući u Šibenik što više djece s različitih strana svijeta. U tomu nam je neophodna pomoć gradskih vlasti i posebno turističkih radnika", kazao je Zlatović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙