FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najavljena praizvedba riječke Talijanske drame "Zente refada"

RIJEKA, 7. srpnja 2005(Hina) - Praizvedba Talijanske drame HNK "Ivanapl. Zajca" u Rijeci po tekstu Giacinta Galine "Zente refada(Skorojevići)" i u režiji Francesca Macedonia, koja će biti izvedena9. srpnja na Trgu riječke rezolucije na festivalu "Riječke ljetnenoći", predstavljena je na današnjoj konferenciji za novinstvo.
RIJEKA, 7. srpnja 2005(Hina) - Praizvedba Talijanske drame HNK "Ivana pl. Zajca" u Rijeci po tekstu Giacinta Galine "Zente refada (Skorojevići)" i u režiji Francesca Macedonia, koja će biti izvedena 9. srpnja na Trgu riječke rezolucije na festivalu "Riječke ljetne noći", predstavljena je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Ta se praizvedba ostvaruje u koprodukciji s kazalištem "La contrada - Teatro stabile di Trieste".

Glumit će Orazio Bobbio, Elvia Nacinovich, Ivna Bruck, Rosanna Bubola, Ariella Reggio, Bruno Nacinovich i ini. Scenograf je Andrea Stanisci, kostimograf Anton T. Plešić, glazbu su skladali Alan Bjelinski i Darko Jurković, a svjetlo je oblikovao Antonio di Giuseppe.

Redatelj Francesco Macedonio, koji je rodom iz Idrije u Sloveniji, a djeluje kao ugledni talijanski kazališni redatelj i umjetnički ravnatelj kazališta "La contrada", ocijenio je da je suradnja u predstavi bila izvrsna, bez obzira na to dolaze li sudionici iz Italije ili su iz Hrvatske.

Orazio Bobbio, glavni glumac i ravnatelj kazališta "La contrada", kazao je da je važna politička poruka te suradnje. Podsjetio je da je predstava napisana i prikazuje se na vencijanskom dijalektu, koji se, kako je rekao, govori od Venecije, preko Trsta do Rijeke, kao čimbenik približavanja. Ocijenio je da su mogućnosti riječke Talijanske drame velike te da još nisu došle do izražaja.

Intedantica HNK "Ivana pl. Zajca" Mani Gotovac kazala je da i ta popularna komedija pokazuje kako je festival "Riječke ljetne noći" zbroj najrazličitijih kazališnih forma, od pučkih do izrazito intelektualističkih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙