FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli Kazališni susreti "Glumci u Zagvozdu"

ZAGVOZD, 2. srpnja 2005. (Hina) Kazališni susreti "Glumci u Zagvozdu," osmi po redu, počeli su večeras u Zagvozdu predstavom "Splitskakvatrologija" Arijane Čuline, u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta(HNK) iz Splita.
ZAGVOZD, 2. srpnja 2005. (Hina) Kazališni susreti "Glumci u Zagvozdu, " osmi po redu, počeli su večeras u Zagvozdu predstavom "Splitska kvatrologija" Arijane Čuline, u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) iz Splita.

Kazališni susreti su prije toga otvoreni mimohodom Gradske glazbe Imotskog te izložbom slika Igora Hajdarhodžića "Portreti brodova".

Na ovoj već tradicionalnoj kazališnoj priredbi koja svake godine pobuđuje veliko zanimanje u hrvatskom kazališnom svijetu, iduću subotu, 9. srpnja, bit će izveden Kunderin "Jacques", a u predstavi glume Vedran Mlikota, Ivana Boban, Franjo Kuhar i drugi.

U nedjelju, 10. srpnja, na susretima "Glumci u Zagvozdu" Zijah Sokolović izvest će svoju monodramu "Kobojagi, donijela me roda", dok će 15. srpnja koncert održati Tamburaški orkestar HRT-a.

Na Dan općine Zagvozd, 16. srpnja, svoj će koncert održati Miroslav Škoro, a dan kasnije ansambl Lado izvest će koncert pjesama i plesova Hrvatske.

Također je najavljeno da će u srpnju biti još nekoliko koncerata i kazališnih izvedbi, među kojima 24. srpnja gostuju Histrioni s predstavom "Hercegovci za volanom" Mire Gavrana.

U kolovozu najviše pozornosti privlači izvedba monodrame Dragana Despota na tekst Miroslava Krleže "Na rubu pameti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙