FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren 6. međunarodni festival "Zlatni lav"

UMAG, 8. srpnja 2005. (Hina) - Tradicionalnim paljenjem festivalskevatre u parku Gradskog kazališta te nastupom Zdenke Kovačiček večerasje u Umagu svečano otvoren 6. međunarodni festival komornog teatra"Zlatni lav".
UMAG, 8. srpnja 2005. (Hina) - Tradicionalnim paljenjem festivalske vatre u parku Gradskog kazališta te nastupom Zdenke Kovačiček večeras je u Umagu svečano otvoren 6. međunarodni festival komornog teatra "Zlatni lav".

Ove godine ljubitelji kazališta do 17. srpnja moći će pogledati 15 predstava u izvedbi glumaca kazališnih družina iz Hrvatske, Slovenije i Italije od kojih će se 12 predstaviti u službenoj konkurenciji za Grand prix festivala.

Festival je otvorio umaški gradonačelnik Vlado Kraljević koji je obećao potporu grada ovoj manifestaciji.

Nakon svečanosti otvaranja na sceni Gradskog kazališta prikazana je predstava "Palačinke" Zagrebačkog kazališta mladih u režiji Filipa Nole.

Kazališne predstave ocjenjivat će stručni prosudbeni sud u kojem će biti novinarka Manca Košir, književnica i kolumnistica Rujana Jeger te umjetnički direktor tršćanskog Slovenskog stalnog gledališča Marko Sošič.

Za osmodnevnog festivala održavat će se brojne popratne priredbe te svakodnevno i okrugli stol koji će voditi zagrebačka glumica Mila Elegović-Balić koja će ove godine biti domaćica festivala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙