FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGŽ: veliki interes za program "Lokalni projekti razvoja-poduzetnik"

RIJEKA,26. srpnja 2005.(Hina) - Gotovo cijeli kreditni portfeljprograma kreditiranja poduzetnika "Lokalni projekti razvoja -poduzetnik" u Primorsko-goranskoj županiji za 2004., vrijedan 130milijuna kuna, bit će iskorišten, a zbog velikog zanimanjakreditiranje će u 2005. biti nastavljeno sa novih 100 milijuna kuna.
RIJEKA,26. srpnja 2005.(Hina) - Gotovo cijeli kreditni portfelj programa kreditiranja poduzetnika "Lokalni projekti razvoja - poduzetnik" u Primorsko-goranskoj županiji za 2004., vrijedan 130 milijuna kuna, bit će iskorišten, a zbog velikog zanimanja kreditiranje će u 2005. biti nastavljeno sa novih 100 milijuna kuna.

Iz županijskog Upravnog odjela za gospodarski razvoj PGŽ-a naglašavaju da je do srpnja ove godine odobreno ukupno 130 zajmova u iznosu od 120,9 milijuna kuna. Još 6 zahtjeva je u obradi, a budu li odobreni bit će iskorišteno već 126,3 milijuna kuna ili 97 posto ukupnog kreditnog potencijala.

Iz Županije napominju da je moguće povećanje iznosa nekih već odobrenih zajmova i povećanje postotka iskorištenosti kreditnog potencijala.

Županija je od početka programa u rujnu 2004. do veljače ove godine, kada je iznos traženih kredita premašio predviđeni kreditni potencijal, primila ukupno 230 zahtjeva.

Program kreditiranja "Lokalni projekti razvoja - poduzetnik" pokrenulo je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Novac za zajmove osiguralo je 6 poslovnih banaka, a županija, resorno te Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti subvencioniraju kamate.

Zajmovi su namjenjeni za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje objekata, nabavku opreme, kupovinu zemljišta u poduzetničkim zonama te za obrtna sredstva koja se koriste za ulaganja ili unaprjeđenje poslovanja.

Kamate poslovnih banaka iznose 5,8 posto, a poduzetnici koriste subvencije ovisno o kategoriji projekta, odnosno korisnika zajma.

Branitelji, poduzetnice, mladi i poduzetnici koji ulažu u nove tehnologije plaćaju kamatu od 1,8 posto, a ostali poduzetnici i poduzetnici koji obavljaju socijalne usluge 3,8 posto.

Najniži iznos kredita je 5000 eura, najviši iznos nije određen, a rok otplate je 10 godina, uz poček od najviše 2 godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙