FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Visoko učilište Vern predstavilo studijske programe usklađene s Bolonjskom deklaracijom

ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - Privatno Visoko učilište Vernpredstavilo je školu i pet studijskih programa, usklađenih sBolonjskom deklaracijom, koji su dobili pozitivne recenzije inozemnihi domaćih stručnjaka.
ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - Privatno Visoko učilište Vern predstavilo je školu i pet studijskih programa, usklađenih s Bolonjskom deklaracijom, koji su dobili pozitivne recenzije inozemnih i domaćih stručnjaka.

Redovitim i izvanrednim studentima nude se trogodišnji prijediplomski stručni poslovni studiji EP - ekonomija poduzetništva i POINT - poslovna informatika. Tu su i specijalistički magistarski studiji: upravljanje poslovnim komunikacijama, poduzetnički menadžment te računovodstvo i financije u poduzetništvu.

Predsjednik Upravnog vijeća Branko Štefanović rekao je na konferenciji za novinare kako se na Učilištu školuje 750 studenata, nastavu drži 120 predavača, a do sada je "hrvatsko gospodarstvo obogaćeno s 350 diplomiranih ekonomista poduzetništva i poslovne informatike".

Jačom stranom Učilišta drži to što na jednog nastavnika dolazi šest studenata, što je bolje od europskog (1:10), a neusporedivo bolje od hrvatskog prosjeka (1: 60).

Zaposlivost diplomanata je velika, gotovo ih nema nezaposlenih jer, kaže Štefanović, 60 posto ih je iz poduzetničkih obitelji, 20 posto studira uz rad, a preostalih 20 posto nakon studija otvara svoje tvtke.

Zamjenik predsjednika Upravnog vijeća Dražen Kalogjera drži kao Vern školuje kadrove koji će podupirati i provoditi državni program, a to je dinamika razvoja i priprema za približavanje EU, koja se temelji na poduzetništvu.

Vern je i jedina privatna visokoškolska ustanova u Hrvatskoj koju EU sponzorira kao nositelja i koordinatora provedbe međunarodnog projekta Tempus Chenter.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙