FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjednica Odbora za gospodarsku suradnju Hrvatske i Slovenije

LJUBLJANA, 29. lipnja 2005. (Hina) - U Ljubljani je u srijedu održanaosma sjednica Odbora za gospodarsku suradnju između Hrvatske iSlovenije te sastanci sedam skupina u sklopu tog odbora. Hrvatskustranu vodio je državni tajnik u Ministarstvu rada i poduzetništvaVladimir Vranković, a slovensku državna tajnica AndrijanaKosem-Starina.
LJUBLJANA, 29. lipnja 2005. (Hina) - U Ljubljani je u srijedu održana osma sjednica Odbora za gospodarsku suradnju između Hrvatske i Slovenije te sastanci sedam skupina u sklopu tog odbora. Hrvatsku stranu vodio je državni tajnik u Ministarstvu rada i poduzetništva Vladimir Vranković, a slovensku državna tajnica Andrijana Kosem-Starina.

Na konferenciji za novinare u stanci sastanka Andrijana Kosem-Starina je ocijenila da je Odbor radio "vrlo intenzivno i učinkovito".

"Uspjeli smo definirati gdje je potrebno intenzivirati našu gospodarsku suradnju. Dali smo izvanredno pozitivnu opću ocjenu sadašnjeg stanja. Gospodarska suradnja je sve bolja, što pokazuje rast robne razmjene i turističkog prometa te mnogobrojna kapitalna ulaganja iz Hrvatske u Sloveniju i iz Slovenije u Hrvatsku", rekla je Andrijana Kosem-Starina.

Državni tajnik u hrvatskome Ministarstvu gospodarstva Vladimir Vranković također je izrazio zadovoljstvo radom Odbora.j

"Trendovi su pozitivni i na jednoj i na drugoj strani", rekao je govoreći o najnovijim kretanjima u robnoj razmjeni između Hrvatske i Slovenije. Odgovarajući na novinarsko pitanje, istaknuo je kako nema mjesta špekulacijama da plasman slovenske robe u Hrvatskoj ugrožava akcija "Kupujmo hrvatsko" jer je riječ o akciji koja traje nekoliko godina.

"Trendovi su pozitivni i pokazuju rast", rekao je Vladimir Vranković, dodajući da je hrvatsko tržište na četvrtome mjestu kad je riječ o izvozu Slovenije.

Obje strane izrazile su zadovoljstvo razmjenom iskustava o mjerama za poticanje poduzetništva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙