FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sveta Nedelja: otvoren pogon slovenskog Cetisa

ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - U Svetoj Nedelji danas je otvorenproizvodni pogon slovenskog investitora za proizvodnju tiskanica ikuvertiranje, vrijedan 2,85 milijuna eura.
ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - U Svetoj Nedelji danas je otvoren proizvodni pogon slovenskog investitora za proizvodnju tiskanica i kuvertiranje, vrijedan 2,85 milijuna eura.

Novi proizvodni pogon tvrtke Cetis-ZG svečano je otvorio ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić, a riječ je o investiciji slovenske matične tvrtke Cetis iz Celja, kojom će u hrvatskoj podružnici te tvrtke biti otvoreno ukupno 25 radnih mjesta, izviješćeno je iz Ministarstva gospodarstva.

Otvaranjem ovog pogona za proizvodnju tiskanica i kuvertiranje pokazujete kako postoje novi potencijali za razvoj gospodarske suradnje Hrvatske i Slovenije, poručio je ministar Branko Vukelić glavnom direktoru Cetisa Dragi Polaku.

Dodao je kako je riječ o ulaganju koje je ujedno poziv drugim slovenskim investitorima da svoj kapital ulažu u hrvatskom poduzetništvo i gospodarstvo jer su mogućnosti velike, a sve takve i druge investicije, a prvenstveno one u proizvodnju uvijek će imati potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Ministar je pohvalio i ukupno poduzetničko ozračje na području Svete Nedelje te naglasio kako ono može biti uzor drugim općinama.

Općina Sveta Nedelja, napominje se, posebno se ističe niskim cijena komunalnih doprinosa i naknada za poduzetnike te uspješnom suradnjom poduzetnika s općinskim strukturama.

Tvrtka Cetis iz Celja ima tradiciju dugu 70 godina, a hrvatsku je podružnicu osnovala početkom 1990-tih.

Do sada se hrvatska podružnica tvrtke bavila distribucijom proizvoda za potrebe grafičke industrije proizvedenih u celjskoj tvornici, a od sada će značajan dio proizvodnje biti smješten upravo u pogonu u Svetoj Nedelji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙