FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOK dobio službenu lobističku akreditaciju

ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatska obrtnička komora (HOK)dobila je službenu lobističku akreditaciju Europskog parlamenta uBruxellesu, te je na taj način i formalno uvrštena u skupinu europskihorganizacija koje mogu aktivno sudjelovati u radu Odbora i drugihtijela Europskog parlamenta te lobirati za jačanje pozicije hrvatskogobrtništva i malog poduzetništva, objavili su iz HOK-a.
ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatska obrtnička komora (HOK) dobila je službenu lobističku akreditaciju Europskog parlamenta u Bruxellesu, te je na taj način i formalno uvrštena u skupinu europskih organizacija koje mogu aktivno sudjelovati u radu Odbora i drugih tijela Europskog parlamenta te lobirati za jačanje pozicije hrvatskog obrtništva i malog poduzetništva, objavili su iz HOK-a.

Prvi HOK-ov lobist za EU bit će Natko Vlahović, savjetnik za međunarodnu suradnju.

Nakon nedavnog otvaranja prvog međunarodnog ureda pri Europskoj udruzi obrtnika, malih i srednjih poduzetnika (UEAPME) u Bruxellesu, HOK-u je ovo još jedan važan preduvjet za jačanje pozicije obrtnika u Europskoj uniji i nadolazećim pregovorima s EU.

Zadaće ureda u Bruxellesu, kako su podsjetili iz HOK-a, odnose se na praćenje gospodarskih prilika i trendova EU gospodarstva, pronalaženje financijskih sredstava kroz europske fondove i bilateralnu pomoć, lobiranje za interese hrvatskih obrtnika i poduzetnika institucijama EU i drugim europskim i svjetskim gospodarskim udruženjima, te otvaranje novih tržišta za izvozno orijentirane obrtnike i izrađivanje informacija kako uspješno poslovati u EU.

(Hina) xpp/xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙