FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Karlovcu otvoren Obrtnički centar

KARLOVAC, 11. srpnja 2005. (Hina) - Novouređeni Obrtnički centar uHaulikovoj ulici u Karlovcu, u kojem oko 1400 obrtnika Karlovca i2.800 obrtnika Karlovačke županije mogu dobiti sve uslugeorganiziranog obrtništva, otvorio je danas ministar gospodarstva, radai poduzetništva Branko Vukelić.
KARLOVAC, 11. srpnja 2005. (Hina) - Novouređeni Obrtnički centar u Haulikovoj ulici u Karlovcu, u kojem oko 1400 obrtnika Karlovca i 2.800 obrtnika Karlovačke županije mogu dobiti sve usluge organiziranog obrtništva, otvorio je danas ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić.

Tom je prigodom rekao da je karlovački Obrtnički centar jedinstven u Hrvatskoj po tome što obrtnici mogu na jednom mjestu dobiti svu poduzetničku pomoć, kao i da ta sloga raznih obrtničkih udruga i institucija pokazuje da se zajedničkim radom, a ne rivalstvom, postižu bolji rezultati razvoja.

Govoreći o efektima državnih poticaja u Hrvatskoj Vukelić je rekao da je u prvih šest mjeseci ove godine otvoreno četiri tisuće novih obrta, od čega oko 60 posto proizvodnih ili usluga za proizvodne djelatnosti, dok je toliko novih obrta bilo otvoreno tijekom cijele 2004.

"U Karlovcu je ove godine otvoreno samo 25 novih obrta, što je daleko ispod trenda u državi, pa vjerujem da će otvorenje ovog Obrtničkog centra biti snažan poticaj za razvoj poduzetništva. Preduvjet za to je da gradovi i općine stvore uvjete s nižim doprinosima, porezima, komunalnim naknadama, te da izgrade poduzetničke zone", rekao je ministar Vukelić.

Predsjednik Udruženja obrtnika Grada Karlovca Josip Skradski kazao je da u starijem djelu Centra Obrtnička zadruga djeluje od 1948. godine, a da je dogradnja i uređenje počelo 2001. godine po fazama i sada je završeno, tako da trenutno u Obrtničkom centru 25 do 30 zaposlenika dnevno može opsluživati po 300 obrtnika.

U izgradnju i uređenje ukupno 1.429 četvornih metara prostora utrošeno je više od 12 milijuna kuna, rekao je Skradski.

U okviru Centra nalaze se moderne i funkcionalne prostorije Obrtničke komore Karlovačke županije, Udruženja obrtnika grada Karlovca, Obrtničke zadruge Karlovac, karlovačke Obrtničko štedno-kreditne zadruge, Centra za poduzetništvo Karlovačke županije, županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i obrta za knjigovodstvene usluge Obrtnik d.o.o.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙