FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: stručni skup o zaštiti na radu

KARLOVAC, 29. lipnja 2005. (Hina) - Na stručnom skupu "Zaštita naradu", održanom danas u karlovačkoj Obrtničkoj komori, predstavniciMinistarstva gospodarstva, rada i poduzetništva upoznali su članoveKomore s novim pravilnicima o zaštiti na radu i uputili ih u obvezeposlodavaca u njihovoj primjeni.
KARLOVAC, 29. lipnja 2005. (Hina) - Na stručnom skupu "Zaštita na radu", održanom danas u karlovačkoj Obrtničkoj komori, predstavnici Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva upoznali su članove Komore s novim pravilnicima o zaštiti na radu i uputili ih u obveze poslodavaca u njihovoj primjeni.

"Kod nas su najčešći razlog bolovanja i invalidskog umirovljenja bolesti mišićno-koštanog sustava, a primjenom propisa preveniraju se takva oboljenja", rekao je načelnik Odjela zaštite na radu u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Fran Marović.

U Ericssonu Nikoli Tesli istraživanje je dokazalo da rad na računalu uzrokuje devijacije kralježnice, visok tlak, probleme s vidom, pa propisi obvezuju poslodavca da zaposlenicima osigura ergonomske stolice, primjereno svjetlo te plaćanje troška primjerenih naočala u redovnim vremenskim razmacima, rekao je Marović.

Kroz šest novih propisa zaštite na radu obuhvaćeno je i osposobljavanje poslodavaca i njihovih ovlaštenika, propisano sigurnosno znakovlje, po prvi put uvjeti rada na računalu i drugo, a rok za primjenu raznih tehničkih propisa i opreme je od 2 do 4 godine, rekao je Marović.

Na skupu je istaknuto da se novim pravilnicima propisi o zaštiti na radu usklađuju sa smjernicama EU-a, a bilo je riječi posebno o Pravilniku o zaštiti na radu pri ručnom prenošenju tereta te izmjenama Pravilnika o zaštiti na radu za radne i pomoćne prostorije i prostore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙