FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pri kraju žetva u Vukovarsko-srijemskoj županiji

VUKOVAR, 23. srpnja 2005. (Hina) - Na poljima vukovarskog Vupika prikraju je žetva pšenice koju su ovoga ljeta u istočnoj Slavonijiobilježili prekidi zbog čestih kiša, doznaje se u tom poljoprivrednomkombinatu.
VUKOVAR, 23. srpnja 2005. (Hina) - Na poljima vukovarskog Vupika pri kraju je žetva pšenice koju su ovoga ljeta u istočnoj Slavoniji obilježili prekidi zbog čestih kiša, doznaje se u tom poljoprivrednom kombinatu.

"Bila je to teška godina za proizvođače pšenice. Česte kiše stvarale su žeteocima mnogobrojne probleme, ali - unatoč svemu - možemo biti zadovoljni", rekao je voditelj biljne proizvodnje Vupika Petar Čikanović, dodajući kako je na poljima tog kombinata ove godine ostvaren prosječan prinos od 5,2 tone pšenice po hektaru.

Vupik očekuje da će ove godine u silose spremiti više od 6700 tona svoje pšenice.

"S obzirom na to da je pšenica u fazi zrenja bila izložena čestoj vlazi, kakvoća i nije tako loša niti je zrno proklijalo, čega smo se pribojavali", rekao je. Dodao je da Vupik još treba požeti stotinjak hektara, a s obzirom na to da u Slavoniji kiša i danas pada, završetak žetve očekuje se početkom idućeg tjedna.

Žetva pšenice je pri kraju i na ostalim poljima u Vukovarsko-srijemskoj županiji, gdje je prošle jeseni pšenica zasijana na 24 tisuće hektara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙