FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vratio se kući prvi hrvatski policajac iz UN-ove mirovne misije

ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Prvi hrvatski policajac Damir Hrlić,koji je sudjelovao u nekoj UN-ovoj mirovnoj misiji, danas se nakonšestomjesečne misije u Istočnom Timoru vratio u Hrvatsku, izvijestioje MUP.
ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Prvi hrvatski policajac Damir Hrlić, koji je sudjelovao u nekoj UN-ovoj mirovnoj misiji, danas se nakon šestomjesečne misije u Istočnom Timoru vratio u Hrvatsku, izvijestio je MUP.

Policijski službenik Ravnateljstva policije Damir Hrlić u Istočnom Timoru je prva četiri mjeseca radio kao savjetnik pri migracijskom uredu na zračnoj luci u Diliju, nakon čega je postao vođa policijskog tima u jednoj od pokrajina, koja graniči s Indonezijom, gdje je bio zadužen za pitanja granice.

Zamijenit će ga 27-godišnji istarski policajac Robert Križanić, koji će u idućih šest mjeseci čuvati državne granice Istočnog Timora i Indonezije te pomagati lokalnim policijskim snagama pri uspostavi graničnih ophodnji koje bi trebale samostalno čuvati granicu.

Nakon povratka u Hrvatsku Hrlić će raditi u Odjelu za europske integracije i mirovine misije, gdje će svojim iskustvom biti od velike korisiti budućim policajcima koji budu odlazili u mirovne misije, kažu u MUP-u.

Istočni Timor je 2002. izborio od Indonezije neovisnost, a do 1971. bio je portugalska kolonija. Tijekom osamostaljivanja od Indonezije bilo je nemira ali je stanje sada sigurno.

Riječ je o jednoj od najsiromašnijh zemalja svijeta u kojoj se nezaposlenost kreće između 80 i 90 posto.

Ta otočna država, koja se nalazi na jugoistoku Azije, jedna je od dvije većinski katoličke azijske države.

Hrvatska policija dosad je sudjelovala u nekoliko mirovnih misija OESS-a, poput onih na Kosovu i u Gruziji, dvojica policajaca su odnedavno u NATO-voj misiji u Afganistanu, a Hrlićevim odlaskom u Istočni Timor uključila se i u mirovne misije UN-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙