FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovske institucije preuzet će policiju i ministarstvo pravosuđa do kraja godine

PRIŠTINA,19. srpnja 2005.(Hina) - Kosovske institucije preuzet ćepoliciju i ministarstvo pravosuđa do kraja godine, priopćila je uutorak Civilna misija UN-a na Kosovu (UNMIK).
PRIŠTINA,19. srpnja 2005.(Hina) - Kosovske institucije preuzet će policiju i ministarstvo pravosuđa do kraja godine, priopćila je u utorak Civilna misija UN-a na Kosovu (UNMIK).

Civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen-Petersen danas je službeno predstavio premijeru Kosova Bajramu Kosumiju UNMIK-ov prijedlog za prijenos ovlasti na području unutarnjih poslova i pravosuđa.

Prijenos odgovornosti moraju pratiti djelotvoran nadzor i potpora UNMIK-a i energična politika odgovornosti, naglasio je Jessen-Petersen.

Prve ovlasti bile bi prenesene na ministarstva odmah nakon njihove uspostave, nakon nekoliko mjeseci UNMIK će, ističe se u priopćenju, razmotriti njihov rad. Bude li njihov rad zadovoljavajući, UNMIK će u drugoj fazi prenijeti većinu preostalih ovlasti.

UNMIK će pratiti rad novih ministarstava, posebice u razdoblju nakon prijenosa ovlasti, i bit će spreman na intervenciju, bude li potrebno. Civilni upravitelj zadržava svoje ovlasti, bude li potrebna intervencija, kao i ovlasti za zaključivanje međunarodnih sporazuma i dogovora o međunarodnoj i policijskoj suradnji.

Kosovski premijer Bajram Kosumi pozdravio je prijedlog UNMIK-a i rekao da kosovske vlasti imaju potrebne kapacitete za ispunjavanje tih zadataka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙