FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor odlučio poslati još stotinjak hrvatskih vojnika u Afganistan

ZAGREB,1. srpnja 2005.(Hina) - Hrvatski sabor danas je donio Odluku dase do ljeta 2006. u međunarodnu mirovnu misiju ISAF u Afganistanupošalje još stotinjak pripadnika hrvatskih Oružanih snaga, prvi put ipješačku satniju.
ZAGREB,1. srpnja 2005.(Hina) - Hrvatski sabor danas je donio Odluku da se do ljeta 2006. u međunarodnu mirovnu misiju ISAF u Afganistanu pošalje još stotinjak pripadnika hrvatskih Oružanih snaga, prvi put i pješačku satniju.

Sa 103 glasa za, četiri suzdržana (tri HSP-ovca i Furio Radin) i jednim protiv (Šemso Tanković) Sabor je donio odluku za koju je bila potrebna dvotrećinska većina ili 102 glasa.

S 50 pripadnika Vojne policije, koji su, uz zamjene svakih pola godine, u Afganistanu već dvije godine, kontigent hrvatskih vojnih snaga u toj azijskoj državi do kolovoza 2006. tvorit će oko 150 vojnika.

Već u kolovozu ove godine u Afganistan će otići četiri pripadnika mješovitoga medicinskog tima, u veljači 2006. pridružit će im se 83 pripadnika pješačke satnije, uz desetak pripadnika logističke potpore, zatim će u misiju poći dva do tri vojna stručnjaka (časnika), a do kolovoza 2006. povećat će se broj stožernih časnika.

Vlada je obvezna svakih šest mjeseci izvijestiti Sabor o stanju hrvatskih vojnika u Afganistanu.

U Saboru, pak, nije prošla Odluka o sudjelovanju pripadnika hrvatskih Oružanih snaga na međunarodnim vojnim vježbama u Albaniji, Ukrajini i Gruziji. Vježba u Albaniji trebala se održati već u srpnju.

Za tu je odluku glasovao 101, ili jedan zastupnik manje od potrebne dvotrećinske većine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙