FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarski policajac odlazi u mirovnu misiju u Istočni Timor

ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Prvi hrvatski policajac u UN-ovojmirovnoj misiji UNOTIL Damir Hrlić idućeg se tjedna vraća iz IstočnogTimora, a u šestomjesečnoj misiji zamijenit će ga 27-godišnji istarskipolicajac Robert Križanić, izvijestio je danas MUP.
ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Prvi hrvatski policajac u UN-ovoj mirovnoj misiji UNOTIL Damir Hrlić idućeg se tjedna vraća iz Istočnog Timora, a u šestomjesečnoj misiji zamijenit će ga 27-godišnji istarski policajac Robert Križanić, izvijestio je danas MUP.

Glavni policijski inspektor u Odjelu za nezakonite migracije MUP-a Damir Hrlić u Istočnom Timoru je od kraja siječnja ove godine, a njegov povratak očekuje se 21. srpnja.

U suradnji s kolegama iz drugih zemalja Hrlić je u Istočnom Timoru, državi koja je 2002. stekla neovisnost od Indonezije, pomagao u obučavanju i savjetovanju, odnosno ustroju lokalne policije. Njegova zamjena, Robert Križanić iz PU istarske u idućih će šest mjeseci čuvati državne granice Istočnog Timora i Indonezije te pomagati lokalnim policijskim snagama pri uspostavi graničnih ophodnji (Border Patrol Unit) koje bi trebale samostalno čuvati granicu.

Križaniću bi u tome trebalo pomoći znanje i iskustvo koje je stekao u proteklih devet godina radeći na kontroli prelaska državne granice u PU istarskoj. U veljači ove godine je raspoređen u policijsku postaju Buzet kao policijski krim inspektor.

Hrvatska policija do sada je sudjelovala u nekoliko mirovnih misija OESS-a, poput onih na Kosovu i Gruziji, dvojica policajaca su odnedavno u NATO misiji u Afganistanu, a Hrlićevim odlaskom u Istočni Timor uključila se i u mirovne misije UN-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙