FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vilalonga kod Picule: Hrvatska ne nalikuje državama u kojima OESS ima misije

ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Voditelj Misije OESS-a u HrvatskojJorge Fuentes Vilalonga ocijenio je u četvrtak kako Hrvatska nenalikuje državama u kojima OESS ima misije, osobito po razvijenosti iotvorenosti prema svijetu.
ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Voditelj Misije OESS-a u Hrvatskoj Jorge Fuentes Vilalonga ocijenio je u četvrtak kako Hrvatska ne nalikuje državama u kojima OESS ima misije, osobito po razvijenosti i otvorenosti prema svijetu.

Međutim, istaknuo je Vilalonga u razgovoru s Toninom Piculom, voditeljem Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a, preostali problemi zbog kojih Misija još uvijek djeluje u Hrvatskoj moraju se otkloniti kako bi potom OESS mogao zaključiti svoju prisutnost.

Vilalonga i Picula su, kako je priopćeno, tijekom susreta razmatrali pitanje članstva Hrvatske u EU pa je istaknuto da Hrvatska može osigurati još bržu promociju svojih dostignuća i ambicija i to u suradnji s OESS-om.

Picula je iznio kako dobra suradnja svih čimbenika vlasti i Misije može znatno doprinijeti ugledu jedne od najvećih multilateralnih organizacija nakon UN, te da reforme nisu samo obveze domaćina već i OESS-a.

Tonino Picula je prihvatio poziv veleposlanika Vilalonge da uskoro posjeti sjedište Misije radi sastanka s dužnosnicima OESS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙