FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvat šef UN-ove policijske postaje na Cipru

ZAGREB, 5. srpnja 2005. (Hina) - Nenad Tuškanac, hrvatski policajackoji je od veljače u mirovnoj misiji UN-a na Cipru postavljen je zanačelnika UN-ove policijske postaje Dhernya, priopćeno je danas izMUP-a.
ZAGREB, 5. srpnja 2005. (Hina) - Nenad Tuškanac, hrvatski policajac koji je od veljače u mirovnoj misiji UN-a na Cipru postavljen je za načelnika UN-ove policijske postaje Dhernya, priopćeno je danas iz MUP-a.

"Ovo je prvi put da je na tako odgovornu funkciju postavljen jedan hrvatski policajac, što uvelike govori o kvaliteti rada hrvatske policije u sklopu UN-ovih mirovnih misija", navodi glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Osim hrvatskog načelnika u stanici su još tri policijska službenika i to iz Argentine, Indije i Irske. U MUP-u ističu da je od jučer započeo tromjesečni zajednički pokusni rad UN-ove policijske postaje u novom sastavu s pripadnicima UN-ove vojne policije.

Inače, u Misiji koja broji sedam policijskih postaja i 60-ak policajaca rade samo dva Hrvata. Osim načelnika policijske postaje na Cipru je i časnik za vezu Mladen Vrtarić.

UN-ova misija na Cipru (UNFCYP) druga je u kojoj sudjeluju i hrvatski policajci. Uspostavljena je 1974. kako bi se spriječio sukob ciparskih Grka i Turaka. Posao UN-ovih policajaca sastoji se od održavanja reda i mira unutar tzv. buffer zone, odnosno područja koje dijeli dvije strane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙