FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libanonski parlament pomilovao bivšeg zapovjednika kršćanskih milicija

BEJRUT, 18. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Libanonski parlament uponedjeljak je izglasao zakon o pomilovanju, čime je omogućio puštanjena slobodu vođe Libanonskih snaga (LF) Samira Geagee nakon 11 godinaprovedenih u zatvoru.
BEJRUT, 18. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Libanonski parlament u ponedjeljak je izglasao zakon o pomilovanju, čime je omogućio puštanje na slobodu vođe Libanonskih snaga (LF) Samira Geagee nakon 11 godina provedenih u zatvoru.

Snažan savez LF-a sa strankama bivšeg premijera Rafika Haririja i vođe Druza Walida Jumblatta, kojim ima većinu među 128 zastupnika, doveo je do suglasja većine libanonskih političkih snaga oko oslobađanja Geagee, za koje je glasovalo oko 100 zastupnika.

Geagea je jedini libanonski ratni vođa koji se nalazi u zatvoru, u kojem izdržava doživotnu kaznu zbog uloge u ubojstvu nekadašnjeg premijera Rashida Karameha 1987. i suprotstavljenog kršćanskog vođe Danyja Chamouna.

Geagea (53) će biti pušten iz zatvora nakon što zakon o amnestiji potpiše libanonski predsjednik Emile Lahoud i on bude objavljen u libanonskom tisku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙