FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga Davida Wilkersona "Sveci koji pijuckaju"

ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - U Zagrebu je danas predstavljenaknjiga "Sveci koji pijuckaju" Davida Wilkersona, koja govori oštetnosti alkohola, o povezanosti alkoholizma i nemoralnosti, posebicemeđu kršćanima, i što Biblija govori o opasnostima koje proizlaze izopijanja alkoholom.
ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - U Zagrebu je danas predstavljena knjiga "Sveci koji pijuckaju" Davida Wilkersona, koja govori o štetnosti alkohola, o povezanosti alkoholizma i nemoralnosti, posebice među kršćanima, i što Biblija govori o opasnostima koje proizlaze iz opijanja alkoholom.

U predgovoru knjige Mario Dučić, pastor Crkve cjelovitog evanđelja, izdavača knjige, među ostalim je naglasio kako je odredba o 0,0 promila alkohola u krvi vozača podigla mnogo prašine, čak i u redovima svećenstva kojima ta odredba ne odgovora jer na nedjeljnim misama tijekom euharistije piju vino. Međutim, rekao je Dučić, povezanost alkohola i nemoralnosti je očita, pa smo svjedoci sve većeg porasta izopačenosti i nasilja čemu uvelike pridonosi alkohol. Alkohol je jedan od glavnih čimbenika uništavanja obiteljske strukture, istaknuo je na predstavljanju knjige pastor Dučić. Rekao je da je u Hrvatskoj, prema nekim procjenama, oko 350.000 registriranih ovisnika o alkoholu.

Autor knjige David Wilkerson kršćanski je službenik koji je sredinom pedesetih godina u New Yorku osnovao jednu od prvih zajednica za rehabilitaciju ovisnika "Teen Challenge".

Ta zajednica danas ima podružnice diljem svijeta, a prema istraživanjima američkih zdravstvenih organizacija ima najuspješniji program za rehabilitaciju ovisnika. Osamdeset posto bivših ovisnika nakon rehabilitacije u "Teen Challengeu" uspješno se resocijalizira u društvo.

U Hrvatskoj je dosad izdano nekoliko knjiga Davida Wilkersona, među ostalima "Dosta mi je, ne mogu dalje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙