FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Al Qaida upozorava sve koji se budu sastajali s "neprijateljima"

DUBAI, 26. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Iračka ispostava Al Qaide poslalaje upozorenje svima koji se sastaju s "Božjim neprijateljima",istaknuvši da su informacije o susretima između Amerikanaca ipobunjenika u Iraku "lažne", prema priopćenju koje joj se pripisuje ikoje u nedjelju objavljeno na Internetu.
DUBAI, 26. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Iračka ispostava Al Qaide poslala je upozorenje svima koji se sastaju s "Božjim neprijateljima", istaknuvši da su informacije o susretima između Amerikanaca i pobunjenika u Iraku "lažne", prema priopćenju koje joj se pripisuje i koje u nedjelju objavljeno na Internetu.

"Previše je lažnih i pogrešnih izjava o pregovorima s kršćanima i sa židovima. Amerikanci su danas najveći neprijatelji muslimana. Upozoravamo sve koji se sastaju sa židovima, kršćanima i njihovim agentima", piše u priopćenju koje je potpisala Al Qaida u Mezopotamiji koju predvodi Jordanac Abu Musab al-Zarqawi.

Američki ministar obrane Donald Rumsfeld priznao je u nedjelju da je na poticaj SAD-a bilo susreta s pobunjenicima u Iraku, premda je umanjio njihovu važnost.

"S vremena na vrijeme omogućujemo" takve susrete, kazao je Rumsfeld odgovarajući na pitanje američke tv-postaje Fox u svezi s pisanjem britanskog lista Sunday Times da su se u lipnju vođe nekih iračkih pobunjeničkih pokreta dvaput sastali s američkim predstavnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙