FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosirijski političar predsjednik libanonskog parlamenta

BEJRUT, 28. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Nabih Berri, vođa prosirijskiorijentiranog Pokreta Amal, izabran je u utorak za predsjednikalibanonskog parlamenta na četvrti uzastopni mandat u trajanju odčetiri godine.
BEJRUT, 28. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Nabih Berri, vođa prosirijski orijentiranog Pokreta Amal, izabran je u utorak za predsjednika libanonskog parlamenta na četvrti uzastopni mandat u trajanju od četiri godine.

Berri je dobio 90 glasova od 128 zastupnika libanonskog parlamenta. Iako su nedavne parlamentarne izbore uvjerljivo dobile protusirijske snage, zastupnici zbog zakona o raspodjeli vlasti među glavnim vjerskim zajednicama nisu imali previše izbora nego ponovno izabrati Berrija za predsjednika parlamenta.

Naime, predsjednik države uvijek dolazi iz redova maronitskih kršćana, premijer je sunitski musliman, a predsjednik parlamenta šijitski. Berri si je još jedan položaj na čelu parlamenta osigurao glasovima šijitskih birača koji su i nakon povlačenja sirijskih snaga iz Libanona ostali uz prosirijske stranke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙