FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospić: o razvoju Županije nakon izgradnje autoceste

GOSPIĆ, 16. srpnja 2005. (Hina) - Autocesta Zagreb-Split novi je izazovza poduzetnička ulaganja u Ličko-senjskoj županiji, a njene prirodnevrijednosti su šansa za brži razvoj, ocijenili su danas Gospićupredstavnici Županije, Vlade i županijskih javnih poduzeća koji susudjelovali na radnom sastanku o mogućnostima razvoja Županije.
GOSPIĆ, 16. srpnja 2005. (Hina) - Autocesta Zagreb-Split novi je izazov za poduzetnička ulaganja u Ličko-senjskoj županiji, a njene prirodne vrijednosti su šansa za brži razvoj, ocijenili su danas Gospiću predstavnici Županije, Vlade i županijskih javnih poduzeća koji su sudjelovali na radnom sastanku o mogućnostima razvoja Županije.

Ličko-senjska županija bilježi rast brutodruštvenog proizvoda i s 8.500 eura po stanovniku na 7. je mjestu u Hrvatskoj, a šansu za novi zamah ukupnog razvoja, posebice turizma, otvara autocesta, rekao je župan Milan Jurković.

"Naše prirodne resurse: Velebit, Plitvička jezera, rijeku Gacku i Liku, razvoj poljoprivrede i poljoprivrednih proizvoda moramo organizirati tako da domaći proizvodi budu brandy i da se utroše u turističkoj ponudi Županije".

Ministarstvo gospodarstva poduprijet će uređenje poslovnih zona u kojima će domaći i strani ulagači ostvariti svoje projekte, rekao je ministar gospodarstva Branko Vukelić, koji drži da je autocesta važna pretpostavka za ulaganja.

Uskoro će u Gospiću početi s radom i područni ured Hrvatske banke za obnovu i razvitak koja je 240 projekata u Ličko-senjskoj županiji poduprla sa 420 milijuna kuna.

Saborski zastupnik iz te županije i potpredsjednik Sabora Darko Milinović istaknuo je da je autocesta otvorila nove vizije razvoja Gospića kao županijskog središta i cijele Županije. "Mi ovom autocestom postajemo predgrađe Zagreba i Splita. I već se jasno vidi napredak u gospodarskom smislu. Ne želimo samo da se Liku veže za Domovinski rat, imamo sposobnih ljudi koji će odavde odaslati prave poruke Hrvatskoj, Europi i svijetu", rekao je Milinović nakon današnjeg sastanka, koji je ocijenio vrlo uspješnim.

Sudionici današnjeg radnog sastanka o mogućnostima gospodarskog razvoja Ličko-senjske županije nakon izgradnje autoceste Zagreb-Split nazočili su i puštanju u promet rekonstruirane i modernizirane županijske ceste Trnovac-Jadovno na Velebitu duge 4,5 kilometara u čiju je izgradnju uloženo milijun i 700 tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙