FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Većina srpskih izbjeglica izi Hrvatske ne pokazuje želju za povratkom

općini, ne želi se vratiti u Hrvatsku, piše u petakbeogradski "Blic" u reportaži napisanoj povodom nedavnog posjetapredsjednika Hrvatske Stjepana Mesića i predsjednika Srbije BorisaTadića tom izbjegličkom smještaju u Bajmoku.
Beograd,8.srpnja(Hina) - Većina od 27 izbjeglih iz Hrvatske, uglavnom iz Siska, koji žive u jedinom preostalom kolektivnom smještaju u subotičkoj općini, ne želi se vratiti u Hrvatsku, piše u petak beogradski "Blic" u reportaži napisanoj povodom nedavnog posjeta predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića i predsjednika Srbije Borisa Tadića tom izbjegličkom smještaju u Bajmoku.

"Već sam deset godina ovdje. Ne bih se vratio i pored toga što nas je predsjednik Mesić pozvao da idemo natrag. Naša kuća je sada ovdje u Srbiji, u Bajmoku. Očekujemo da ćemo ovdje bolje živjeti, dobiti posao. Ono što očekujemo od Hrvatske je da nam pomogne popraviti tamo imanja i eventualno da ih prodamo, te ostvarimo penzije. Dobre uvjete za život nemamo ni ovdje, ni tamo", kaže jedan od izbjeglih za "Blic". U reportaži se primjećuje "svaki od tih ljudi često razmišlja o svojoj napuštenoj, oronuloj kući u Hrvatskoj, ali malo njih se namjerava u nju vratiti".

"Mi još uvijek živimo u kolektivnom smještaju. Pa to valjda samo po sebi govori gdje namjeravamo dalje živjeti i koliko vjerujemo obećanjima političara", prenosi list izjave izbjeglica iz Hrvatske.

U tekstu se navodi i kako su "od 750 izbjeglica koliko ih je 1995. godine bilo u Bajmoku, neki otišli u Ameriku, Australiju ili Kanadu, neki kupili kuće u Srbiji", no da se i određen broj izbjeglica vratio u Hrvatsku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙