FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OHR: SCG ne smije povezivati status Kosova sa stanjem u BiH

SARAJEVO,27. lipnja 2005.(Hina) - Ured visokog predstavnika za Bosnu iHercegovinu (OHR) u ponedjeljak je oštro osudio izjavu ministravanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuka Draškovića da bi neovisnostKosova automatski dovela u pitanje i državne granice BiH.
SARAJEVO,27. lipnja 2005.(Hina) - Ured visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu (OHR) u ponedjeljak je oštro osudio izjavu ministra vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuka Draškovića da bi neovisnost Kosova automatski dovela u pitanje i državne granice BiH.

U priopćenju objavljenom u Sarajevu OHR ističe da je takva Draškovićeva izjava dana beogradskom tisku "štetna, destabilizirajuća i potpuno neprihvatljiva".

"Pitanje Kosova tiče se isključivo međunarodne zajednice i vlade SCG te ni na koji način nije povezano s BiH", stoji u priopćenju.

Ured visokog predstavnika podsjeća Draškovića, ali i sve ostale koji tako razmišljaju, da je BiH suverena država s međunarodno priznatim granicama zajamčenim međunarodnim sporazumima.

Granice BiH, navodi se dalje, nisu predmet pregovora, a država SCG kao potpisnica Daytonskog sporazuma ima obvezu poštovati ih.

"Dani kada je SCG dovodila u pitanje bosanskohercegovačke granice odavno su prošli i neće se dopustiti da se ikada vrate", ističe se u priopćenju iz Ureda visokog predstavnika Paddyja Ashdowna uz upozorenje da SCG takvim izjavama sebi otežava put u Europu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙