FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Dragocjena iskustva Hrvatske na putu ka EU

Beogradu uz sudjelovanje hrvatskihstručnjaka.
Beograd,4.srpnja(Hina) - Dvodnevni seminar o iskustvima Hrvatske u pristupanju Europskoj uniji i Svjetskoj trgovinskoj organizaciji održava se u ponedjeljak i utorak u Beogradu uz sudjelovanje hrvatskih stručnjaka.

Seminar je organizirao Ured za pridruživanje EU srbijanske Vlade, uz pomoć Programa za razvoj UN, Vlade Kraljevine Nizozemske i njemačke zaklade Hans Seidel, a cilj je upoznavanje s iskustvima susjeda koji su već prešli put na čijem je početku Srbija i Crna Gora.

Preko stotinu sudionika seminara prvoga dana su sa zanimanjem pratili izlaganja stručnjaka iz Hrvatske: načelnika odjela za EU institucije i koordinaciju u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Borisa Grigića, predsjednika Odbora za europske integracije Hrvatskog sabora Nevena Mimice i predsjednice Vijeća za zaštitu tržišne konkurencije Olgice Spevec. Njima će se u utorak pridružiti i pomoćnica ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Tamara Obradović.

Po riječima tajnice Ureda za pridruživanje EU Vlade Srbije Tanje Mišković, SCG bi najesen trebala započeti pregovarački proces za pridruživanje EU, a iskustva Hrvatske su joj u tome dragocjena.

Srbija i Crna Gora je u travnju ove godine dobila pozitivnu ocjenu Studije o izvedivosti kao prvom koraku na dugom putu pridruživanja koji, pored velikih priprema i korištenja iskustava drugih država, zahtijeva i ispunjenje obveza od kojih je najvažnija puna suradnja s haaškim tribunalom za ratne zločine.

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙