FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veleposlanik BiH u SCG prosvjedovao zbog Draškovićevih izjava

SARAJEVO,28. lipnja 2005.(Hina) - Veleposlanik Bosne i Hercegovine uBeogradu Tomislav Leko prenio je u utorak vlastima Srbije i Crne Gorezabrinutost i nezadovoljstvo BiH zbog nedavnih izjava ministravanjskih poslova SCG Vuka Draškovića kojima je povezao status Kosova smogućim odcjepljenjem Republike Srpske od BiH, priopćilo jeMinistarstvo vanjskih poslova BiH.
SARAJEVO,28. lipnja 2005.(Hina) - Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Beogradu Tomislav Leko prenio je u utorak vlastima Srbije i Crne Gore zabrinutost i nezadovoljstvo BiH zbog nedavnih izjava ministra vanjskih poslova SCG Vuka Draškovića kojima je povezao status Kosova s mogućim odcjepljenjem Republike Srpske od BiH, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

U priopćenju se ističe kako se veleposlanik Leko tijekom dana u Beogradu sastao s pomoćnikom ministra vanjskih poslova SCG Miomirom Udovičkim, kojega je podsjetio da je ta država supotpisnica i jamac Daytonskoga sporazuma iz kojega proistječu cjelovitost te međunarodnopravni legitimitet i suverenitet BiH.

Udovički je tom prigodom rekao kako su dobri odnosi s BiH jedan od vanjskopolitičkih prioriteta za SCG.

Glede Draškovićevih izjava, rekao je kako drži da ministar na taj način ne zadire u pitanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH, nego želi upozoriti na mogućnost presedana u slučaju da Kosovo stekne neovisnost.

Drašković je, izjavio je njegov pomoćnik, želio upozoriti da bi se time destabilizirala cijela regija i izazvali negativni procesi.

Veleposlanik Leko ipak je podsjetio dužnosnika Ministarstva vanjskih poslova SCG da su službena politika i javost u BiH izrazito osjetljivi na takve izjave, dodajući kako vjeruje da takvih nesporazuma koji podsjećaju na prošla vremena više neće biti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙