FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drašković i Pasi potpisali deklaraciju "Balkan bez granica"

BEOGRAD,21. lipnja 2005.(Hina) - Ministri vanjskih poslova Srbije iCrne Gore (SCG) i Bugarske Vuk Drašković i Solomon Pasi potpisali su uutorak u Dimitrovgradu deklaraciju "Balkan bez granica" i ugovor osuradnji dviju zemalja u obrazovanju, kulturi i sportu za sljedećedvije godine.
BEOGRAD,21. lipnja 2005.(Hina) - Ministri vanjskih poslova Srbije i Crne Gore (SCG) i Bugarske Vuk Drašković i Solomon Pasi potpisali su u utorak u Dimitrovgradu deklaraciju "Balkan bez granica" i ugovor o suradnji dviju zemalja u obrazovanju, kulturi i sportu za sljedeće dvije godine.

Drašković je novinarima nakon potpisivanja tih dokumenata rekao da su odnosi SCG i Bugarske "najbolji u najnovijoj povijesti".

"Granice su nešto što treba postojati na mapama i u dokumentima, i to je naš cilj", istaknuo je Drašković, dodajući da SCG podupire to što je Bugarska osigurala svoje mjesto u obitelji zemalja Europske unije.

"SCG će se na putu da što prije stigne do NATO-a i Europske unije koristiti bugarskim iskustvima", rekao je Drašković.

Bugarski ministar vanjskih poslova najavio je da će Bugarska "u potpunosti poduprijeti" ulazak SCG u sve europske i euroatlanske integracije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙