FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bozanić u Torontu s hrvatskim vjernicima

ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Zagrebački nadbiskup kardinal JosipBozanić, koji se nalazi u višednevnom pohodu hrvatskim vjernicima uKanadi, posjetio je u četvrtak Župno pastoralno vijeće hrvatske župeNaše Gospe Kraljice Hrvata u Torontu, doznaje se u petak iz službenogpriopćenja.
ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, koji se nalazi u višednevnom pohodu hrvatskim vjernicima u Kanadi, posjetio je u četvrtak Župno pastoralno vijeće hrvatske župe Naše Gospe Kraljice Hrvata u Torontu, doznaje se u petak iz službenog priopćenja.

U razgovoru s članovima Župnog pastoralnog vijeća, kardinal Bozanić je istaknuo važnost i ulogu vijeća u župi, ocijenivši da se to posebice odnosi na župe koje okupljaju hrvatske vjernike u iseljeništvu, pojašnjava se u priopćenju iz Ureda zagrebačkog nadbiskupa.

Prema priopćenju, članovi župnog vijeća u Torontu su redom mladi župljani koji, od dolaska novog župnika Ivana Novaka u kolovozu 2004. godine, polako od starijih preuzimaju brigu za očuvanje hrvatskog identiteta i kulture u stranom svijetu. Na kraju susreta, župni su vijećnici istaknuli kako je susret s kardinalom Bozanićem za sve njih bio veliki poticaj te su najavili svoj skori dolazak u Zagreb na duhovne vježbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙