FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iseljenik s Novog Zelanda novi vlasnik bračkoga turističkog naselja

SPLIT/SUPETAR,13. lipnja 2005.(Hina) - Supetarski turistički kompleks"Velaris" od danas je u vlasništvu bračkog iseljenika s Novog ZelandaIve Šimunovića koji ga je od farmaceutske tvrtke "Plive" kupio za 6,5milijuna eura, potvrdio je direktor "Velarisa" Ivica Radić.
SPLIT/SUPETAR,13. lipnja 2005.(Hina) - Supetarski turistički kompleks "Velaris" od danas je u vlasništvu bračkog iseljenika s Novog Zelanda Ive Šimunovića koji ga je od farmaceutske tvrtke "Plive" kupio za 6,5 milijuna eura, potvrdio je direktor "Velarisa" Ivica Radić.

Ugovor s Šimunovićem potpisala je u ime "Plivine" Uprave Mirjana Mesec koja mu je na prigodnoj svečanosti uručila i ključeve turističkog naselja.

"Velaris", koji se prostire na više od 52 tisuće četvornih metara, Šimunović je kupio na javnom natječaju kao najpovoljniji ponuđač. Šimunović je istaknuo kako je ustroj i rad tvrtke na zavidnoj razini, zbog čega je dao potporu dosadašnjoj upravi.

Novi vlasnik, kako je najavio, u dvije iduće godine planira znatno uložiti u poduzeće i tako stvoriti visokovrijedan i prepoznatljiv turistički proizvod koji bi zadovoljio sve zahtjevnije i izbirljivije goste. U tome će sudjelovati domaći i svjetski stručnjaci, a predviđa i suradnju s vrhunskim hotelskim lancima.

Ivo Šimunović vlasnik je tvrtke "Simunovich Fisheris" i jedan je od najvećih riboprerađivača na Novom Zelandu. Prozvan je i "kraljem škampa, jer je prvi u tom dijelu svijeta počeo komercijalni lov tih morskih organizama. Proizvodi njegove tvrtke dobro su poznati na tržištima diljem Europe, SAD-a, Japana.

Veći dio svojih poduzeća na Novom Zelandu nedavno je prodao i novac odlučio uložiti u rodni Brač, a do sada je već postao i vlasnikom tvornice "Sardina" u Milni, bivšeg trgovačkog lanca "Dalme" na tom otoku te većeg broja nekretnina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙