FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uklonjen eksploziv u Potočarima, pojačane mjere sigurnosti

SARAJEVO,5. srpnja(Hina) - Pripadnici policije uspjeli su u utoraktijekom dana ukloniti eksplozivne naprave koje su prošle noćipronađene u blizini memorijalnog kompleksa u Potočarima te suistodobno pojačane mjere sigurnosti, izjavio je u utorak poslijepodneglasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Republike SrpskeRadovan Pejić.
SARAJEVO,5. srpnja(Hina) - Pripadnici policije uspjeli su u utorak tijekom dana ukloniti eksplozivne naprave koje su prošle noći pronađene u blizini memorijalnog kompleksa u Potočarima te su istodobno pojačane mjere sigurnosti, izjavio je u utorak poslijepodne glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske Radovan Pejić.

On je potvrdio kako su tijekom pretrage terena, obavljene nakon informacije koju je proslijedio EUFOR, pronađene dvije eksplozivne naprave koje su ukupno sadržavale 35 kilograma eksploziva velike razorne moći. Jedna je bila postavljena u trafo-stanici, a druga u blizini ceste.

Sarajevski su mediji javili kako eksplozivne naprave nisu iz ratnog razdoblja nego su obje nedavno postavljene.

Pejić je pojasnio kako je eksploziv sada uklonjen na sigurno mjesto, a policija kojoj su upućena pojačanja dodatno pretražuje šire područje memorijalnog kompleksa kod Srebrenice.

Glasnogovornik MUP-a RS potvrdio je da je policija idetificirala "neke osobe" koje bi mogle biti povezane s ovim incidentom, a istraga o cijelom slučaju se nastavlja uz pomoć policije Federacije BiH.

U Srebrenici su u tijeku pripreme za obilježavanje 10. obljetnice masakra nad oko osam tisuća Bošnjaka što su ih u srpnju 1995. likvidirale srpske postrojbe.

Kako je u srijedu u u Sarajevu najavila glasnogovornica Međunarodnog povjerenstva za nestale osobe (ICMP) Dune Porter, 11. srpnja će na groblju koje je sastavni dio srebreničkog memorijalnog kompleksa biti pokopani posmrtni ostaci 583 žrtve čiji je identitet do sada utvrđen.

ICMP je do sada, koristeći najsuvremeniju tehnologiju usporedbe DNA uzroka iz pronađenih posmrtnih ostatataka te iz krvi živih srodnika, uspio identificirati 2079 nastradalih Bošnjaka.

Očekuje se kako će pokopu i komemoraciji u Potočarima idućeg tjedna biti nazočno više od 50 tisuća ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙