FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: U suđenju Jelaviću svjedok Bičakčić

SARAJEVO, , 14. lipnja 2005. (Hina) - Bivši predsjednik VladeFederacije BiH Edhem Bičakčić sutra će kao svjedok obrane - u nastavkusuđenja bivšem članu Predsjedništva BiH i bivšem predsjedniku HDZ-aBiH Anti Jelaviću - svjedočiti u slučaju Hercegovačke banke, potvrdilaje u utorak Služba za informiranje Državnoga suda BiH.
SARAJEVO, , 14. lipnja 2005. (Hina) - Bivši predsjednik Vlade Federacije BiH Edhem Bičakčić sutra će kao svjedok obrane - u nastavku suđenja bivšem članu Predsjedništva BiH i bivšem predsjedniku HDZ-a BiH Anti Jelaviću - svjedočiti u slučaju Hercegovačke banke, potvrdila je u utorak Služba za informiranje Državnoga suda BiH.

U procesu koji se vodi na Državnome sudu BiH zbog slučaja Hercegovačke banke optužnica tereti Jelavića za pronevjeru novca što ga je Hrvatska slala kao pomoć hrvatskom narodu u BiH.

U četvrtak, 16. lipnja, predviđeno je da u tom sudskom postupku kao svjedoci obrane svjedoče i nekadašnji predsjednik HDZ-a BiH Božo Rajić, koji je tu dužnost obnašao prije nego što je na nju godine 1998. izabran optuženi Jelavić, te bivši provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Tomislav Pervan, rečeno je u Sudu BiH.

Tužitelj u slučaju Hercegovačke banke John McNair rekao je u utorak kako se u tom postupku očekuje saslušanje još 14 ili 15 svjedoka obrane, čiji je popis dostavio Jelavićev branitelj, odvjetnik Dragan Barbarić. "Svi svjedoci obrane u postupku Hercegovačke banke mogli bi biti saslušani do kraja srpnja ili do početka kolovoza ove godine", procijenio je McNair.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙