FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska i dalje najvažniji trgovinski partner BiH

SARAJEVO, 20. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatska je i dalje na vrhu popisanajznačajnijih vanjskotrgovinskih partnera Bosne i Hercegovine,potvrđuju podaci koje je danas objavila Agencija za statistiku BiH.
SARAJEVO, 20. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatska je i dalje na vrhu popisa najznačajnijih vanjskotrgovinskih partnera Bosne i Hercegovine, potvrđuju podaci koje je danas objavila Agencija za statistiku BiH.

Prema podacima koji se odnose na svibanj, BiH je u tom mjesecu u Hrvatsku izvezla roba u vrijednosti od 72,9 milijuna konvertibilnih maraka (37,2 milijuna eura), što je 21,3 posto ukupnog bosanskohercegovačkog izvoza.

Iz Hrvatske u BiH istodobno je uvezeno roba u vrijednosti od 142,4 milijuna KM (72,8 milijuna eura), što je 16 posto ukupnog svibanjskog uvoza u BiH.

Ukupan uvoz iz Hrvatske u BiH tijekom prvih pet mjeseci ove godine iznosio je 636,86 milijuna KM (325,7 milijuna eura), dok je iz BiH u Hrvatsku izvezeno roba u vrijednosti od 305,2 milijuna KM (oko 156 milijuna eura).

Pokrivenost bosanskohercegovačkog uvoza izvozom u Hrvatsku u razdoblju od početka godine do kraja svibnja iznosila je 47,9 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙