FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EUFOR o postavljanju eksploziva u Potočarima kod Srebrenice

SARAJEVO,5. srpnja(Hina) - Pripadnici mirovnih snaga Europske unije uBosni i Hercegovini (EUFOR) dobili u prošle noći informaciju oeksplozivu koji je postavljen u memorijalnom kompleksu Potočari kodSrebrenice i ona je odmah proslijeđena policiji Republike Srpske kojaje i zadužena za osiguranje tog područja, izjavio je u utorakglasnogovornik EUFOR-a Frank Cockburn.
SARAJEVO,5. srpnja(Hina) - Pripadnici mirovnih snaga Europske unije u Bosni i Hercegovini (EUFOR) dobili u prošle noći informaciju o eksplozivu koji je postavljen u memorijalnom kompleksu Potočari kod Srebrenice i ona je odmah proslijeđena policiji Republike Srpske koja je i zadužena za osiguranje tog područja, izjavio je u utorak glasnogovornik EUFOR-a Frank Cockburn.

"MUP RS odmah je poduzeo akciju", kazao je Cockburn novinarima u Sarajevu ali je odbio komentirati potankosti vezane uz ovo otkriće.

Glasnogovornica policijske misije EU u BiH (EUPM) Zinaida Ilarija je potvrdila kako je EUPM informiran o ovim zbivanjima te da policijski promatrači koji su na terenu također nadziru tijek istrage.

Prema informacijama koje je objavio MUP RS u Banjoj Luci, na području memorijalnog kompleksa posvećenog Bošnjacima ubijenim u masakru u Srebrenici 1995. godine pronađena je znatna količina eksploziva na dvije odvojene lokacije.

Prema prvim i nepotpunim informacijama, riječ je o ukupno petnaestak kilograma eksploziva.

S jedne od ovih lokacija do 12 sati eksploziv je već bio uklonjen.

U tijeku je istraga koja treba utvrditi tko je i kada postavio eksploziv.

Glasnogovornik MUP-a Radovan Pejić kazao je novinarima kako postoje indicije o mogućim počiniteljima ovog nedjela.

Za 11. srpnja u Potočarima je najavljeno okupljanje više od 50 tisuća ljudi koji se trebaju okupiti u povodu 11. obljetnice tragedije Srebrenice kada su pripadnici srpskih postrojbi pobili više od osam tisuća Bošnjaka.

Najavljuje se dolazak većeg broja inozemih izaslanstava a potvrđeno je sudjelovanje hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića te predsjednika Srbije Borisa Tadića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙