FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljen preliminarni popis ubijenih i nestalih iz Srebrenice

BANJA LUKA, 10. lipnja 2005. (Hina) - Na sjednici Izvršnog odboraFondacije "Srebrenica - Potočari" koji je u četvrtak održan uSrebrenici objavljen je preliminarni popis 8.106 ubijenih i nestalihBošnjaka tijekom srpnja 1995. godine u ovome gradu, prenose banjolučke"Nezavisne novine" od petka.
BANJA LUKA, 10. lipnja 2005. (Hina) - Na sjednici Izvršnog odbora Fondacije "Srebrenica - Potočari" koji je u četvrtak održan u Srebrenici objavljen je preliminarni popis 8.106 ubijenih i nestalih Bošnjaka tijekom srpnja 1995. godine u ovome gradu, prenose banjolučke "Nezavisne novine" od petka.

Popis je sačinjen na temelju podataka Komisije za Srebrenicu Vlade RS, baza krvi preživjelih, podataka Međunarodnog crvenog križa , Federalne komisije za traženje nestalih i Instituta za istraživanje ratnog zločina.

"Taj popis je 99,99 posto točan. Ostaje za provjeru još oko 500 imena koja dolaze iz jednog ili dva izvora, a to su razna udruženja obitelji Srebreničana, koja nisu potvrđena iz relevantnih izvora", izjavio je novinarima predsjednik Komisije za traženje nestalih Federacije BiH Amor Mašović.

Sa te sjednice je upućen poziv svim Srebreničanima, koji će 11. srpnja posjetiti Potočare, i izbjeglicama u dijaspori da dostave podatke o svojim bližnjima, ako ih nema na preliminarnom popisu.

Toga dana u Srebrenici će se održati tradicionalna komemoracija u povodu masovnih ubojstava Bošnjaka koja su se događala između 10. i 19. srpnja 1995. godine kada su ovu općinu okupirale postrojbe vojske i policije Republike Srpske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙