FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Valutni tečajevi moguća su tema sastanka G8

BERLIN, 4. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Moguće je da će valutni tečajevibiti jedna od tema rasprave čelnika skupine G8 na summitu u škotskomGleneaglesu krajem tjedna, rekao je državni tajnik u njemačkom ministarstvu gospodarstva Bernd Pfaffenbach.
BERLIN, 4. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Moguće je da će valutni tečajevi biti jedna od tema rasprave čelnika skupine G8 na summitu u škotskom Gleneaglesu krajem tjedna, rekao je državni tajnik u njemačkom ministarstvu gospodarstva Bernd Pfaffenbach.

"Sasvim je moguće da će se o tome raspravljati. To je nesumnjivo tema koju neki pomno prate", kazao je Pfaffenbach, takozvani njemački "šerpa" summita G8.

Na dnevnom redu naći će se, na zahtjev Njemačke, i globalni ekonomski rast, te cijene benzina, rekao je Pfaffenbach. Rasprava o tim temama rezultat je inicijative Njemačke, koja je po njegovim riječima dobila široku podršku a odgovarajuća pitanja bit će spomenuta i u zaključnoj deklaraciji summita.

S obzirom da su cijene nafte prošlog tjedna dosegnule novi rekord, raspravljat će se i o tržišnoj transparentnosti i utvrđivanju cijena, kazao je Pfaffenbach.

Čelnici vlada Velike Britanije, Kanade, Francuske, Njemačke, Italije, Japana, Rusije i Sjedinjenih Država sastat će se u Gleneaglesu od 6. do 8. srpnja kako bi raspravljali o širokoj lepezi tema, uključujući siromaštvo u zemljama Trećeg svijeta , pomoć zemljama u razvoju i globalno zatopljenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙