FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WWF: SAD najlošiji član G8 kad je u pitanju zaštita klime

ŽENEVA, 4. srpnja 2005. (Hina/AFP) - SAD je najlošiji član G8 kad je upitanju borba protiv klimatskih promjena, ali ni rezultati ostalihčlanova skupine nisu blistavi, objavljeno je u ponedjeljak izSvjetskoga fonda za zaštitu prirode (WWF), dva dva prije summita uGleneaglesu u Škotskoj.
ŽENEVA, 4. srpnja 2005. (Hina/AFP) - SAD je najlošiji član G8 kad je u pitanju borba protiv klimatskih promjena, ali ni rezultati ostalih članova skupine nisu blistavi, objavljeno je u ponedjeljak iz Svjetskoga fonda za zaštitu prirode (WWF), dva dva prije summita u Gleneaglesu u Škotskoj.

SAD je na zadnjem mjestu u skupini sedam industrijski najrazvijenih zemalja i Rusije, prema deset kriterija koje je utvrdio WWF za borbu protiv ispuštanja stakleničkih plinova.

Ako Washington "ostane najlošiji učenik u razredu, nijedan drugi neće biti posebno dobar", ocijenio je WWF u priopćenju. Velika Britanija, Francuska i Njemačka na vrhu su ljestvice, ali te bi tri zemlje mogle povećati emisiju plinova bez novih mjera redukcije.

Kanada, Italija i Japan mnogo više zaostaju i čini se da neće moći poštivati protokol iz Kyota koji određuje ciljeve o smanjenju emisije stakleničkih plinova.

Ekološka udruga poziva članice G8, koje ispuštaju 45 posto stakleničkih plinova u svijetu, da na summitu usvoje ambicioznije ciljeve i ostave ako je potrebno SAD izvan konsenzusa.

"Ako SAD zastajkuje, vrijeme je da ga pustimo da padne", ocijenio je WWF, podsjećajući da je SAD jedina članica G8 koja nije ratificirala ugovor iz Kyota.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙