FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Države G8 potvrdile privrženost Afganistanu

LONDON, 23. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Ministri vanjskih poslovazemalja u skupini G8 potvrdili su svoju opredijeljenost za dugoročnuobnovu Afganistana u prigodi susreta u Londonu, rekao je u četvrtakbritanski ministar vanjskih poslova Jack Straw.
LONDON, 23. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Ministri vanjskih poslova zemalja u skupini G8 potvrdili su svoju opredijeljenost za dugoročnu obnovu Afganistana u prigodi susreta u Londonu, rekao je u četvrtak britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw.

Straw, uz kojeg je bio afganistanski ministar vanjskih poslova Abdullah Abdullah, rekao je da je za Afganistan "izvanredno postignuće" što će održati izbore u rujnu, samo četiri godine nakon svrgavanja talibanskog režima.

Straw je istaknuo da izbori neće označiti kraj međunarodnog posredovanja u toj zemlji, koje je ocijenio kao "dugoročno".

Abdullah je potvrdio da u zemlji još uvijek ima sigurnosnih problema, pa i ulaska u zemlju pristaša bivših talibana iz Pakistana. "Moramo s time izaći na kraj", rekao je.

Ministri vanjskih poslova industrijski najrazvijenijih zemalja u svijetu plus Rusija koji su se u Londonu sastali na jedan dan uoči summita G8 sljedećeg mjeseca, razgovarali su i o Bliskom istoku, Iranu i stanju u Sudanu i Zimbabveu.

G8 čine SAD, Kanada, Japan, Velika Britanija, Njemačka, Italija, Francuska i Rusija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙