FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jack Straw minimalizira rezultate koje treba postići G8

LONDON, 29. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Britanski ministar vanjskihposlova Jack Straw minimalizirao je u srijedu rezultate koje bi trebaopostići summit G8 u Gleneaglesu u Škotskoj od 6. do 8. srpnja.
LONDON, 29. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw minimalizirao je u srijedu rezultate koje bi trebao postići summit G8 u Gleneaglesu u Škotskoj od 6. do 8. srpnja.

"To neće biti sve ono što ljudi očekuju, ali će biti puno više od onoga što bi učinili bez tog summita", izjavio je tajnik Foreign Officea u Londonu.

Siromaštvo Afrike i klimatsko zatopljenje su prioriteti sljedećeg summita šefova država i vlada G8 (Sjedinjene Države, Kanada, Francuska, Njemačka, Velika Britanija, Japan, Italija i Rusija).

Straw je uz ostalo ocijenio da kriza kroz koju prolazi Europska unija neće imati posljedice na Gleneagles, iako su Italija, Francuska i Velika Britanija članice i EU i G8.

U ponedjeljak je premijer Tony Blair priznao da su pregovori o zatopljenju "jako teški".

Za sada je jedini opipljivi rezultat kojeg je zabilježio London odluka G8 o ukidanju multilateralnog duga siromašnih zemalja, odluka koja će u etapama odnositi na 40-ak zemalja, ukupnog iznosa od oko 55 milijardi dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙