FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Festival igranog filma u Puli od 16. do 23. srpnja

ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Festival igranog filma u Puli održatće se od 16. do 23. srpnja, a bit će prikazano 50 filmova, najavljenoje na današnjoj konferenciji za novinare.
ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Festival igranog filma u Puli održat će se od 16. do 23. srpnja, a bit će prikazano 50 filmova, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

U okviru ovogodišnjeg 52. pulskog festivala bit će prikazano po sedam filmova u nacionalnoj konkurenciji i u programu "Popularna Pula", po četiri filma u programima Europolis i Meridijani, te šest restauriranih hrvatskih filmskih klasika u programu Vremeplov, rekao je umjetnički ravnatelj festivala Zlatko Vidačković.

Naglasio je kako posebno mjesto zauzimaju projekcije laureata Dana hrvatskog filma te tri Hommage programa posvećena Vladimiru Tadeju, Krsti Papiću i Ivici Vidoviću.

U nacionalnom programu bit će prikazani filmovi "Dva igrača s klupe" redatelja Dejana Šorka, "Lopovi prve klase" Fadila Hadžića, "Pušća Bistra" Filipa Šovagovića, omnibus "Sex, piće i krvoproliće" Antonija Nuića, Zvonimira Jurića, i Borisa T. Matića, "Snivaj zlato moje" Nevena Hitreca, "Što je Iva snimila 21. listopada 2003." Tomislava Radića i "Što je muškarac bez brkova" Hrvoja Hribara.

U sklopu popularnog programa prikazat će se filmovi: "Broken Flowers" Jima Jarmuscha, "The King" Jamesa Marsha, "Napola" Dennisa Gansela, "San zimske noći" Gorana Paskaljevića i "Transamerica" Duncana Tuckera.

Festival se održava na tri gradske lokacije: u pulskoj Areni, prostorima Zajednice Talijana i Istarskom narodnom kazalištu, a o nagradama odlučuje ocjenjivački sud u sastavu: Vera Zima, Enes Midžić, Aldo Paquola i Krsto Papić, predsjednik.

Osim nagrada Zlatne arene, bit će dodijeljen i "Oktavijan" Hrvatskog društva filmskih kritičara, nagrada ocjenjivačkog suda publike "Zlatna vrata Pule", "Nagrada kritike" za najbolji film iz međunarodnog programa, te dvije "Kodak" nagrade.

Ravnatelj festivala Mladen Lučić najavio je više popratnih događanja - predstavljanja filmu posvećenih knjiga i projekata, okrugle stolove, otvorenje izložbi te ponoćni koncerti u Malom rimskom kazalištu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙