FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Filmska škola za djecu "Baltazar"- novost Pula film festivala

PULA, 30. lipnja 2005. (Hina) - Filmsku školu za djecu "profesoraBaltazara" - novi popratni program iz ovogodišnjeg programa Pula filmfestivala predstavili su danas na konferenciji za novinare ravnateljMladen Lučić i pomoćnica umjetničkog ravnatelja Tanja Miličić.
PULA, 30. lipnja 2005. (Hina) - Filmsku školu za djecu "profesora Baltazara" - novi popratni program iz ovogodišnjeg programa Pula film festivala predstavili su danas na konferenciji za novinare ravnatelj Mladen Lučić i pomoćnica umjetničkog ravnatelja Tanja Miličić.

Filmska škola profesora Baltazara će se održati od 11. do 16. srpnja, tjedan dana prije samoga festivala.

Filmske radionice namijenjene su djeci od 5 do 10 godina, održavat će se u MMC Luka, a vodit će ih trojica hrvatskih filmskih redatelja mlađe generacije Stanislav Tomić, Ivan Salaj i Zvonimir Rumboldt.

Djeca će tijekom šest dana kroz igru upoznati povijest filma, osnove procesa nastanka filma, te u konačnici i kreirati svoje prve filmove u tehnikama 2D i 3D animacije, koji će se zatim i predstaviti na jednoj od filmskih press konferencija, rekli su Lučić i Miličić.

Ovogodišnji festival počinje 16. srpnja svečanim programom u pulskoj Areni uz vatromet.

Za sada program otvaranja još nije definiran, kao ni tko će od svjetskih filmskih zvijezda stići u Pulu.

"Vodimo pregovore s nekolicinom zvijezda, a tko će u konačnici doći u Pulu, znat ćemo idući tjedan. U svakom slučaju očekujemo dva do tri poznata imena svjetskog filma i glamoura", zaključio je ravnatelj Pula film festivala Mladen Lučić.

52. Pula film festivala, čiji je pokrovitelj hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, završava 23. srpnja podjelom nagrada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙