FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo festival animiranog filma u Annecyju

ANNECY, 7. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Međunarodni festival animiranogfilma koji se održava u francuskom Annecyju, 29. po redu, poznatijipod nazivom "Cannes animacije", počeo je u ponedjeljak navečerprikazivanjem filma "Madagaskar" američkih studija DreamWorks.
ANNECY, 7. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Međunarodni festival animiranog filma koji se održava u francuskom Annecyju, 29. po redu, poznatiji pod nazivom "Cannes animacije", počeo je u ponedjeljak navečer prikazivanjem filma "Madagaskar" američkih studija DreamWorks.

Eric Darnell koji je režirao film s Tomom McGrathom predstavio je film koji je zaradio više od 100 milijuna dolara u SAD-u od početka prikazivanja 27. svibnja, te s prvog mjesta na ljestvici zarade srušio "Ratove zvijezda".

Na ovom festivalu će se do 11. lipnja prikazati 207 filmova iz 32 zemlje, a ove godine na njemu sudjeluju Madagaskar, Ukrajina i Zimbabve uz inače redovito zastupljene sudionike poput SAD-a, Japana, Južne Koreje, Francuske i drugih europskih zemalja.

"Od slike u tri dimenzije preko Normana McLarena, neovisnih animatora i odavanja počasti Nacionalnom filmskom uredu Kanade, na ovom će festivalu biti prikazana sva čuda animacije koje nam je Kanada omogućila", kazao je direktor festivala Serge Bromberg.

Od 207 filmova, 173 će biti prikazano u natjecateljskom dijelu. Prošle je godine glavnu nagradu osvojio film "Oseam" Južnokoreanca Beaka-yeopa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙