FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Usvojen predprogram pulskoga Festivala

ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - Na sjednici Vijeća Festivala igranogafilma u Puli koja je danas održana u Ministarstvu kulture usvojen jePredprogram 52. Festivala igranog filma u Puli.
ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - Na sjednici Vijeća Festivala igranoga filma u Puli koja je danas održana u Ministarstvu kulture usvojen je Predprogram 52. Festivala igranog filma u Puli.

Ovogodišnji pulski Festival održat će se od 16. do 23. srpnja, priopćeno je danas iz Ministarstva kulture.

Predprogram Festivala sastoji se od četiri programske cjeline posvećene hrvatskom filmu: Nacionalni program - konkurencija, Nacionalni program - izvan konkurencije, Vremeplov - restaurirani klasici hrvatskog filma i Laureati Dana hrvatskog filma.

Međunarodni program ovogodišnjega Festivala prema odluci Vijeća, imat će tri cjeline: Popularna Pula; Europolis i Meridijani.

Na sjednici je usvojen i prijedlog financijskog plana za realizaciju Festivala, a konačni program Festivala bit će usvojen na narednoj sjednici.

Sjednicom Vijeća predsjedao je ministar kulture Božo Biškupić, a nazočni su bili i pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan, pulski gradonačelnik Valter Drandić, pročelnik Ureda za kulturu Grada Pule Eros Čakić, predsjednica Hrvatskog društva filmskih djelatnika Nada Gaćešić Livaković, predsjednik Hrvatskog društva filmskih redatelja Hrvoje Hribar, direktor HRT-a Mirko Galić, predsjednik Vijeća za film i kinematografiju Ministarstva kulture Ante Peterlić, umjetnički ravnatelj 52. Festivala igranog filma u Puli Zlatko Vidačković i ravnatelj Ustanove Pula film festival Mladen Lučić, priopćeno je iz Ministarstva kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙