FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Split Film Festival" od 3. do 10. lipnja

SPLIT,1. lipnja 2005.(Hina) - Deseti međunarodni festival novog filma"Split Film Festival" održat će se od 3. do 10. lipnja, a ukonkurenciji i u popratnom programu prikazat će se stotinjak filmova,najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.
SPLIT,1. lipnja 2005.(Hina) - Deseti međunarodni festival novog filma "Split Film Festival" održat će se od 3. do 10. lipnja, a u konkurenciji i u popratnom programu prikazat će se stotinjak filmova, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Direktor Festivala Branko Karabatić istaknuo je da će - osim dugometražnih i kratkometražnih filmova u konkurenciji - u programima "Fokus", "Forum" i "Slika" biti prikazana mnoga filmska ostvarenja, među kojima i filmovi splitskih i hrvatskih autora.

Poseban dio programa su kratkometražni i snimateljski materijali iz Domovinskog rata u izboru Pavla Vranjicana i Mladena Lučića, rekao je.

U sklopu programa pod naslovom "Moć i nemoć" bit će prikazana četiri filma koja se, kako je najavljeno, bave "pozicijom SAD-a u svijetu kao jedine velesile i svjetskog policajca", globalizacijom, odnosom bogatih i siromašnih...

Bez lažne skromnosti, rekao je Branko Karabatić, svi su radovi izvrsni i svatko za sebe može naći odgovarajući program. Istaknuo je kako je za 10. festival prijavljen rekordan broj radova, oko 1500 filmova iz osamdesetak zemalja.

U konkurenciju je uvršteno 10 dugometražnih filmova, u program "Fokus", a to su igrani filmovi, njih devet, u "Forum", program angažiranih dokumentaraca 12, a u "Sliku", program o filmašima, 10 naslova.

Iz popratnog je programa izdvojio Program splitskih filmova 1955.-1990., kratke dokumentarce iz Domovinskog rata, te kratke radove Hala Hartleya čiji je dugometražni film "The Girl from Monday" uvršten i u konkurenciju.

Festival će biti otvoren zvučno - laserskom instalacijom, na trgu između zgrade HRT-a i Doma mladih, nizozemskog autora Edwina van der Heida.

Program će se održavati u splitskim kinima "Central" i "Karaman" te u kinoteci "Zlatna vrata".

Budući da se Festival morao iseliti iz zgrade Stare bolnice, koja je dodijeljena Galeriji umjetnina, te useliti u nedovršeni Dom mladih, tri djela iz programa "Novih medija", od kojih je jedan instalacija kojom će biti otvoren, bit će prikazana na otvorenom prostoru.

Posebna nagrada ove će godine biti dodijeljena autorici Claire Denis za doprinos filmskoj umjetnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙