FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fed podigao kamatnu stopu na 3,25 posto

WASHINGTON, 1. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Američka središnja banka Fedpodigla je ključnu kamatnu stopu za četvrtinu postotnog boda na 3,25posto, obrazloživši deveto uzastopno povećanje ocjenom o kontinuiranomsnažnom rastu američkog gospodarstva.
WASHINGTON, 1. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Američka središnja banka Fed podigla je ključnu kamatnu stopu za četvrtinu postotnog boda na 3,25 posto, obrazloživši deveto uzastopno povećanje ocjenom o kontinuiranom snažnom rastu američkog gospodarstva.

Ta je odluka bila očekivana a banka je objavila da namjerava i dalje povećavati kamatne stope "odmjerenim" tempom. Bojazni u vezi s dugoročnom inflacijom i dalje su pod kontrolom, konstatirao je Fed.

Čak i nakon najnovijeg povećanja kamatnih stopa "monetarna je politika i dalje fleksibilna i uz potporu snažnog temeljnog rasta produktivnosti kontinuirano podupire gospodarsku aktivnost", zaključila je američka središnja banka.

Usprkos visokim cijenama energije, ekspanzija američkog gospodarstva i dalje je "postojana" a stanje na tržištu rada i dalje se poboljšava, navela je banka u priopćenju.

"Inflatorni su pritisci i dalje povišeni ali dugoročna očekivanja o inflaciji ostaju pod kontrolom", istaknuo je Fed.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙