FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Devizna tržišta čekaju odluku Feda o kamatnim stopama

LONDON,, 30. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Dolar se u četvrtak držaoispod ovotjedne najviše razine u zadnjih devet mjeseci, zabilježeneprema jenu, i najviše u zadnjih 13 mjeseci prema švicarskom franku dokulagači čekaju odluku američke središnje banke Fed o povećanjuključnih kamatnih stopa.
LONDON,, 30. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Dolar se u četvrtak držao ispod ovotjedne najviše razine u zadnjih devet mjeseci, zabilježene prema jenu, i najviše u zadnjih 13 mjeseci prema švicarskom franku dok ulagači čekaju odluku američke središnje banke Fed o povećanju ključnih kamatnih stopa.

Dolar se nije značajnije mijenjao u odnosu na euro, koji trenutno iznosi 1,2076 dolara. Ni prema jenu nije bilo značajnijih promjena pa dolar stoji 110,44 jena. U odnosu na švicarski franak spustio se ispod najviše razine u 13 mjeseci od 1,2878 franaka pa sada iznosi 1,2827 franaka.

Tržišta su gotovo sigurna da će Fed podići kamatne stope za 0,25 postotnih bodova na 3,25 posto te je vjerojatno da će naznačiti i daljnje zaoštravanje monetarne politike. Kako je godinu dana prošlo otkako je Fed počeo podizati kamatne stope, izgledi za povećanjem pridodali su privlačnosti dolara u odnosu na euro, švicarski franak i jen.

"Mogućnost nekih iznenađenja iz Feda je prilično malena", kazao je Steven Saywell, glavni strateg u Citigroupu.

Rast kamatnih stopa u SAD-u, zajedno s posrnulim europskim gospodarstvima i političkim previranjima, pomogao je jačanju dolara za 10 posto prema euru i gotovo sedam posto u odnosu na jen od početka godine.

Funta se oporavila prema dolaru i stoji 1,8009 dolara, nakon što je zabilježila najnižu razinu u zadnjih osam mjeseci od 1,7992 dolara dan ranije zbog slabog podatka o prometu u maloprodaji koji je potaknuo očekivanja o snižavanju kamatnih stopa u Velikoj Britaniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙