FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brela i Rab kandidirani za "zlatni cvijet Europe"

BRELA, 28. lipnja 2005. (Hina) - Četrnaest članova žirija međunarodnenagrade "Entente Florale" - Zlatni cvijet Europe 2005. danas je uBrelima na konferenciji za novinare iznijelo svoja zapažanja nakonobilaska mjesta, kandidirana za tu nagradu.
BRELA, 28. lipnja 2005. (Hina) - Četrnaest članova žirija međunarodne nagrade "Entente Florale" - Zlatni cvijet Europe 2005. danas je u Brelima na konferenciji za novinare iznijelo svoja zapažanja nakon obilaska mjesta, kandidirana za tu nagradu.

Kako je rečeno, u Brelima je na svakom koraku uočljiv plod pozitivna odnosa čovjeka prema prirodi i to je vrlina koja je Brela dovela među 5800 europskih kandidata i nominirala ih među 11 konkurenata za visoku međunarodnu nagradu "Entente Florale" - Zlatni cvijet Europe 2005.

Nagradu dodjeljuje AEFP (Europska udruga za cvijeće i okoliš) pod pokroviteljstvom EU-a.

Izvršni direktor Europske udruge za cvijeće i okoliš sa sjedištem u Bruxellesu Vojko Pleština kazao je kako će naš nastup i turističko-kulturološka prezentacija mjesta Brela i grada Raba i tako znatno pridonijeti dobroj turističkoj prepoznatljivosti Hrvatske.

Predsjednik Međunarodnog žirija "Entente Florale" Luke Griffin ocijenio je važnim da se Breljani i dalje skrbe za zaštitu prirode u turističkom gospodarstvu te na kraju dodao kako bi skladatelj Respighi, da je kojim slučajem posjetio Brela, umjesto "Rimskih pinija" skladao "Breljanske pinije".

Članovi žirija danas su popodne otputovali u Rab, grad nominiran za jednu od medalja koje će se dodijeliti nagrađenima na završnoj svečanosti u Gyoeru u Madžarskoj 10. rujna ove godine.

Inače, na sjednici Središnjeg odbora i Međunarodnog žirija AEFP u Budimpešti 6. ožujka prihvaćene su službene nominacije europskih gradova i mjesta, među kojima su bili u kategoriji mjesta Brela i kategoriji gradova Rab, a za posebnu nagradu "Dr. Lucija Čikeš" iz Hrvatske je nominirana virovitička Osnovna škola za djecu s posebnim potrebama u razvoju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙